Selasa, 9 Februari 2010

Siri V : Meneroka Pulau Dengan Teksi Air (Pulau Serimbun)

Sambung dari Siri IV

Setelah tengok keadaan Pulau Upih.. kitaorang meluncur laju dengan kekuatan enjin 150 kekuda tu terus ke arah Pulau Serimbun.


Mengikut cerita pilot bot tu.. Pulau ni dikatakan pulau di mana menjadi salah satu markas tentera Jepun. Di dalam pulau ni terdapat satu perigi dan mereka yang dihukum pancung akan dibawa ke pulau ni.. dan dipancung dengan kepala akan masuk ke dalam perigi. Aku tak pasti plak ahli arkeologi ada buat research kat sini atau tak.

Bagi penduduk tempatan mereka takkan sesuka hati datang sini... kejadahnya.. buatnya kena sampuk. Naya.. itulah yang sering penduduk sekitar nyatakan.

Bagi yang ahli seekers boleh kot try jejak antu kat sini..Kedudukan pulau serimbun ni amatlah berhampiran dengan Pulau Besar.. Aku akan citer pasal Pulau Besar dalam entry akan datang. Aku nak gabungkan gambar dia banyak sangat la plak...

Chow..0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com