Selasa, 10 April 2012

Untuk Orang Penang : Sky Aviation Menjejakkan Tayar Di Melaka

Sebelum ni kesian aku tengok (Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka) LTAM kena kutuk. Siap kena kutuk dengan kata " 1 Melaka, 1 Lapangan Terbang, 1 Kapal Terbang". Siioot jer.. Bab ngutuk nombor satu.. suh buat hapa tak tahu. Yelah al-maklumlah sebelum ni hanya Fokker Riau Airlines yang turun.Tapi dah nama negeri Melaka.. negeri kecik, jiwa besar.. Tok Ali gagahkan jua.. akhirnya selain Boeing 737-500 turun. Kemudian ditubuhkan Melaka Air dengan menyewa ATR milik Fire Fly.  

 

Namun mulai April satu lagi syarikat penerbangan beroperasi di Melaka iaitu Kapal Terbang The Sky Aviation.


The Sky Aviation Planes ini merupakan kapal terbang 72 tempat duduk dengan operasi  buat masa ini adalah Melaka - Penang, Penang - Melaka dan Melaka - Medan. Harga sekarang Melaka - Penang dengan kadar tambang RM188.00 sehala dengan memakan masa 1 jam.

Wah best la salah seorang ADUN DAP di Melaka ni bolehlah lawat suami hari-hari kat Penang. Patut tak ucap terima kasih kat Tok Ali????  Kalau rasa tak patut. suka hati kauorang la... Janji bahagia.

Chow

7 comments:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ berkata...

melaka ke medan bape...? wahhh, bestnye.. untung jd ank melaka ^^

Tak sabar nak pegi kursus kawen minggu depan!!!! <3

apek berkata...

cinta check la kat no tel kat gambar Melaka Air tersebut.

Hmm.. nak cari pakej honeymoon ek?

ikatankasihku berkata...

bilalah aku dpt merasa naik ni dari melaka

apek berkata...

Esok pun boleh derr

apek berkata...

Sebarang tempahan tiket sila hubungi pejabat melaka air di talian 06-2346333

ikatankasihku berkata...

jom ar der...kau belanja..amacam, ada beran..hahaha

apek berkata...

boleehhh.. asalkan bukan aku yang bayar. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com