Isnin, 8 Februari 2010

Siri II : Pengalaman Meneroka Pulau Dengan Teksi Air

aku sambung daripada Siri 1

Kauorang nak naik Teksi Air ni mestilah naik daripada Pelabuhan Marina..
takde.. takde.. jangan memandai plak kau suruh teksi tu amik ko kat teksi stand.. memang kena tunjal kang.


Pelabuhan Marina ni betul-betul disebelah Eye On Malaysia yang masih ditutup tu... Masuk ikut pintu Jabatan Laut tak silap aku..

tentang Marina ni.. ia telah dirasmikan oleh TYT Tun Khalil Yaakub, Yang Dipertua Negeri Melaka pada 4 Julai 2009.

Tujuan pembinaannya untuk memudahkan kapal layar seluruh dunia parking kat Melaka. Keselamatannya memang tinggi daripada lambungan ombak kerana ia membina benteng sekeliling kecuali pintu masuk.

Jadinya kauorang yang nak menaiki Teksi Air ni melalui Marina ni insyaAllah lebih mudah naik dan selamat kerana tiada ombak memukul bot yang bakal dinaiki. Cuma kawaaan ni agak lapang lagi.. sewajarnya Kerajaan Negeri Melaka mengindahkan lagi pesekitaran ni dengan pelbagai lanskap..

2 comments:

Hamba Selamanya berkata...

tapi , ia tetap bot.. ehhehe

Lekir berkata...

Betul tu.. itu sebab aku tulis bot dalam kebanyak ayat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com