Khamis, 18 Februari 2010

Kesan Ekoran Panas Dah Mula di Melaka

Rentetan entry aku yang lalu hari ini Utusan melaporkan beberapa kesan mulai timbul..

Air Empangan Durian Tunggal berada di tahap 73% dan Empangan Jus 74% Dibawah tahap normal 81%. Kerajaan Negeri standby je.. kalau cecah 70% je.. kemungkinan Melaka akan pam masuk air sungai Kerisik, Pahang dan Sungai Jernih, Johor. Setakat ni kedua-dua empangan masih mampu menampung keperluan 130 juta gelen sehari untuk rakyat Melaka.

Kemudian disusuli Sawah telahpun kering.... antaranya Klebang Kecil, Setulang Daing, Seberang gajah, Paya Luboh dan Sg. Siput.
Setakat ni kawasan Sg. rambai, Teluk Rimba dan Tedung Simpang masih okey lagi..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com