Rabu, 3 Februari 2010

Panorama Bandar Hilir Waktu Malam


Biar gambar jelah berbicara betapa indahnya kawasan Bandar Hilir pada waktu malam. Yang bulat sebelah kanan bawah tu Dataran Sejarah.. tempat menjual cenderamata Melaka dan premis perniagaan,
Yang kotak-kotak sebelahnya ada bumbung kaca tiga segi biru tu pulak adalah Carefour.
Di sebelah kiri kotak panjang tu Mahkota Parade.
Tiang panjang kat sebelah kanan atas tu adalah Menara Taming Sari.
Yang bulatan tu atas hujung tu Eye On Malaysia.
Bangunan tinggi tu plak Holiday Inn Hotel.
Yang hitam bahagian atas adalah lautan dan langit kot.



Sumber gambar daripada facebook Melaka Raya's Photo

4 comments:

morriss berkata...

aku pun suke melaka.. paling best bandar hilir dgn ayer keroh..

::aMaD:: berkata...

u org melake o blaja kt melake?
i blaja sini. tp melake xbest la..asyik2 g bndr hilir je..

Lekir berkata...

Morriss.. thanks.. sesekali datang memang siyokk

Amad.. aku orang Melaka.. dan bekerja di melaka.
Melaka tak best?? hehe..
mungkin ko selalu pegi dating kat bandar hilir jer.. tu yang boring.. round la tempat lain.. kolam ayer panas bemban ker.. ayer panas gadek ke.. main bowling kat MIBC ke.. menonton movie di planetarium ke..
Anyway masing-masing ada citarasa sendiri.. up to u..

E.d.Y berkata...

cantik~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com