Rabu, 3 Februari 2010

Gegar Melaka International Bowling Center (MIBC)

Melaka International Bowling Center atau orang Melaka sebut sebagai MIBC ni terletak kat bulatan MITC.. berhampiran dengan Planetarium.. alah kauorang pusing bulatan besar MITC mesti kau jumpa punya seperti gambar di bawah.
MIBC ni diiktiraf sebagai Pusat Bowling terbesar di Malaysia di mana mempunyai 52 lorong dengan kos pembinaan RM15juta. Nombor dua jatuh pada Megalanes Bowling Centre Pulau Pinang.. dengan 50 lorong. Pusat bowling ni dua tingkat dengan keluasan 10,401 meter persegi. Tak silap aku pusat ni diuruskan oleh syarikat swasta di mana disewakan kepada Kerajaan Negeri kot.. kalau tak silap la.. kalau silap betulkan.. Nama penyewa tu Benua Aspirasi Sdn. Bhd.

Nak Main?? satu permainan RM6.50. dan kalau kauorang nak main by kumpulan.. mereka juga menyediakan pakej siap makan kat cafe bawah.. kira ok per... harga pakej kauorang hubungi 06-232 1507.

Aku dengar citer sejak MIBC ni bukak.. pusat bowling kat Mahkota Parade lengang wei.. hargapun dah diturunkan kepada RM5.00. Kalau kat pasaraya senyum tu mau tutup kot.


Pintu masuk ke lorong bowling. Itu model khas tu...


Lorong 1 - 6


Mamat mana la tengah ajau orang baling tuuu?? Yoyo oh jerr

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com