Selasa, 9 Februari 2010

Siri Akhir Meneroka Pulau Dengan Teksi Air

Ini entri aku terakhir tentang lawatan Pulau dengan Teksi Air tu.. ada satu tu dinamakan Pulau Dodol.. takde istimewanya dan akupun dah terlupa nak snap gambar sebab enak layan citer pakcik pasal Pulau Nangka tadi..

Di tengah laut tu termenung jugak aku memikirkan kehidupan di dasar laut dan dipermukaannya dengan pelbagai aktiviti mencari rezeki. Sinonimnya bila kerja di laut kita hanya fikir nelayan. Padahal ramai jugak yang mencari rezeki menggunakan laut seperti sistem pengangkutan, penghantaran, pemandu dan sebagainya..


Namun, sebagai makhlukNYA kita tak boleh lupa bahawa kita semua mesti berpangkalkan DIA. Lantaran itu Pulau terakhir yang kitaorang lawati ialah..........




Pulau Melaka.. untuk makluman kauorang Pulau Melaka merupakan Pulau Buatan oleh kerajaan Negeri Melaka. Dengar citer sedang berlangsung perkampungan Arab di situ...

Adioss...

2 comments:

Aidi-Safuan berkata...

tak pernah naik teksi air lagi. tak tau besh ke tak. huhu

Lekir berkata...

baca la pengalaman aku tu.. kalau rasa teruja kira mcm best la tu. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com