Isnin, 8 Februari 2010

Siri IV: Meneroka Pulau Dengan Teksi (Pulau Upih)

sambungan dari Siri III

Dalam masa tak sampai 10 minit.. akhirnya Teksi Air ni membawa ke Pulau pertama iaitu Pulau Upih. Pulau ini dulunya ada resort dan ditadbirurus oleh Tenaga Nasional Berhad (TNB). kemudian atas faktor-faktor tertentu ia telah diambil alih oleh Kerajaan Negeri Melaka.


Pulau ini dikatakan kurang sesuai untuk aktiviti pantai kerana sekelilingnya adalah batu merah.. Kalau kauorang sanggup main lari-lari.. aku tak halang.. tapi kalau terseret kaki.. jawab sendirik.Hotel ada tapi telah tidak diusahakan lagi... yang ada kat situ cuma para maintenance jer..kalau nak naik atas pulau tu masih boleh kerana jeti ok lagi tu bro..

Kenapa nama pulau Upih?? Hmmmm.. mungkin dulu banyak Upih Pinang kot... hehehe

Lepas ni terus ke Pulau Serimbun..iaitu Pulau dikatakan tempat Penggal kepala Orang.. aiyyoooo

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com