Rabu, 10 Februari 2010

Nasib Eye On Malaysia Melaka

Dua hari lepas kecoh Eye On Malaysia di Melaka akan disita dan dibenarkan untuk bukak semula. Mengikut laporan akhbar Utusan masalah ni berpunca daripada MST Ad Suria Sdn. Bhd gagal melunaskan hutang menyewa buaian gergasi itu kepada pemiliknya tu iaitu Fitraco NV dari Belgium sejak buaian itu di bawa masuk ke Malaysia pada tahun 2006.


Lepas tu buaian tersebut masuk Melaka.. jadinya hutang tu sejak kat Tasik Titiwangsa la.. kebabo betul la.. ramai yang serbu aku kata Negeri Melaka yang hutang. Ceitt..

Namun minggu lepas aku lalu di situ memang dah berkunci tempat tu.. tapi tiada tanda-tanda skrunya akan dilonggarkan satu persatu... Macam satu kerugian plak kehilangan satu produk pelancongan.. Nasib baik aku dah naik pada awal bulan ianya dibuka...




Aku tatau plak kalau Kerajaan Negeri akan campur tangan untuk selesaikan perkara ni.. banyak plak tu hutang.. kalau setakat 2-3 hingget boleh la aku tolong.. kalau sampai berjuta tu.. tak dapat mak nak tolong anak oiii...

Sehingga pagi ni Kerajaan Negeri belum beri kata putus lagi..


2 comments:

Tekkaus berkata...

Saya rasa mungkin eye of Malaysia boleh terus berada di Malacca kot :D

Lekir berkata...

mudah-mudahan.. tunggu la perundingan antara Perbadanan Sungai dan Pantai Melaka dgn syarikat terbabit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com