Rabu, 17 Februari 2010

Meh Ceritakan Pasal JUSCO Bandaraya Melaka

Cuti Tahun Baru Cina aku amik kesempatan lawat Jusco Bandaraya Melaka yang telah dibuka 5 Februari 2010 lalu.. Pelbagai kisah hangat sebelum Jusco ni dibuka dahulu... Masa sampai aku terus naik atas sebabnya aku nak tengok pandangan daripada atas bumbung dia..


Alamak TESCO kurang sesakla..


Di bawah ni gambar dalam JUSCO Bandaraya Melaka di level Ground Floor.. Setelah aku pusing dua kali.. antara kedai yang banyak di sini ialah Kedai Fast Food, Kedai Emas, Kedai Jam, Kedai Baju. Kanak-kanaknyer bahagian di aras dua..Apa yang menrik perhatian aku ialah kat aras dua kot ada Taman.. Boleh keluar tapi tak boleh terjun.. Jadinya... perokok-perokok tegar memang suka la kemudahan ni.. Boleh jugak merokok semasa menunggu si wanita meroyan shopping kat dalam... tersorok sikit duit kita beb.


Sempat juga aku capture gambar aktiviti akan datang di dalam Jusco tu.. yang aku tatahan.. 1/6 atau 1/5 je bahagian bangunan ni diletakkan barangan JUSCO.. yang lain semua di sewakan..


Masa turun nak balik.. aikk.. atas dah penuh.. Tapi aku nak ingatkan kalau parking atas.. kauorang akan lalu ikut satu laluan sehala jer.. tak boleh shortcut. Bijak jugak JUSCO ni susun atur kawasan Parking.. Kiranya berpusing satu bangunan la kalau nak keluar kawasan tu..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com