Rabu, 13 Januari 2010

Sarapan pagi @ Melaka

Kalau kauorang datang Melaka tapi pening nak sarapan mana?? Salah satu tempat peberet aku ialah kat depan Stadium Tun Fatimah.

Macam-macam ada kat situ... Bakso, Kueh Udang Alor Gajah, Nasi Lemak, Kueh Tiaw punya masakan, roti canai and geng dan termasuk sekali tosai..

Dan yang aku paling suka ialah Mee Bandung.. Rujuk rajah 1 seperti dibawah.


Lokasi dia memang strategik beb. Tepi jalan yang kurang sesak dan tak jauh dari AMJ... Kalau nak ke tempat tu.. kau cari je pintu masuk Stadium Tun Fatimah yang terletak bersebelahan Lebuh AMJ (Kalau nak ke Muar sebelah kanan).

Kalau ko dari AMJ ke Banda Hilir.. stadium ni sebelah kiri kau.. Pastu ko jalan lebih kurang 300 meter ada kedai makan sederhana saiz kat sebelah kanan.

Kalau tak jumpa.. kau tanya jelah orang Melaka.. kalau orang Melaka tu kata tak tau stadium Tun Fatimah.. ko gelak kuat2 kat muka dia.. pastu blah..

ceitt.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com