Jumaat, 15 Januari 2010

Pemandangan Bukit Sebukur

Bukit Sebukur ni bukan nama bukit tu tapi kawasan tu.. biasa la Melaka kan banyak nama bukit.. meh aku senaraikan.. antaranya Bukit Katil, Bukit Sebukur, Bukit Pegoh, Bukit Tembakau, Bukit Kecil, Bukit Peringgit, dan anak Bukit kat Serkam... tapi banyak lagi la..

Tapi yang paling menarik Bukit Sebukur ni ada air terjun buatan... kalau tunggu kat trafik light tu.. kira tenang la jugak... takdelah tension terkejar-kejar.. tambahan pulak dapat tengok orang merendek pada waktu malam... trafik light hijaupun semua tak jalan...Apa yang menarik lampu kat atas bukit tu guna teknologi kipas dan solar macam kat belanda tu wey..

Pemandangan malam kauorang boleh tengok kat SINI..::inilah cerita Melaka negeri pelancongan dunia::

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com