Isnin, 8 November 2010

P1 M1max Mau Turun Melaka

aku semak dalam website P1 W1max, nampaknya hujung tahun ini rangkaian internet tu akan sampai ke Melaka. Fuh!!

Selamat tinggal broadband kuning yang pendirian speed tak kukuh. Kalau aku duk kawasan sempadan Pahang boleh la terima akal.. ini aku duduk kawasan Hang Tuah Jaya. Si gemuk kuning pun tak berapa laju... ceiit.. nasib baik aku tak amik pakej si merah yang memerlukan ikat kontrak. Kalau si biru tu lagi hangus kat Melaka ni.. member aku asal on je internet guna si biru mesti sumpah seranah...

Kepada P1M1max.. jangan plak kau jadi sipot dari rerakan lain tu.. memang aku campak je kat Sungai Melaka.

Berita tentang P1M1max kat Melaka kat bawah ni

2 November 2010

MELAKA TO HAVE P1 4G BROADBAND AS EARLY AS END 2010

Petaling Jaya- Packet One Networks (Malaysia) Sdn. Bhd. ("P1"), Malaysia's largest 4G broadband service provider, announced today that it will extend its coverage to Melaka as early as the end of 2010. The expansion is a step closer for P1 to cover 65 per cent of the Malaysian population by 2012.

Melaka is the last state in the Peninsular to get access to P1 4G coverage.

Chief Executive Officer, Michael Lai, said "P1 4G is living up to the promise of our new ad campaign 'Getting Stronger, Wider, Faster, by the Day' by widening our network. After two years of nationwide deployment we are very excited to be completing our national coverage (Peninsular Malaysia) with the inclusion of Melaka."

Lai said, "It is fitting that Melaka, recently declared a 'developed state' will now have fast wireless broadband combining the best of both worlds, history and heritage with the best technology available today. This is great news for serious broadband users."

Lai explained that current P1 customers download an average of 10GB per month, which is equivalent to 20 movies or 2500 songs in a month. Rich media downloads account for 58 per cent of P1's subscriber activity.

"P1 4G customers are rich media users. They are constantly on Facebook, uploading pictures, uploading videos, watching YouTube and sharing files. With our new Super Broadband packages, they can now enjoy that rich media experience at home or on-the-go. For just RM20 extra per month, a subscriber with a wireless Home package gets a portable USB modem so they take P1 4G with them wherever they go," said Lai. "We are the only company to offer this service - a home modem and a mobile USB modem on the same package."

Packages for new subscribers start from as low as RM69 per month for both home and on-the-go broadband.

First to get a taste of P1 4G in Melaka will be those living near Jalan Graha Maju, Jalan Bendahara, Jalan Ujong Pasir, Multimedia University in Ayer Keroh, Jalan Taming Sari, Taman Batu Berendam Putra, Menara MITC in Ayer Keroh, Melaka Sentral, Masjid Kampung Tun Razak, Masjid Negeri Al Azim. Lai said efforts are being made to expand the coverage as quickly as possible.


8 comments:

incek paranoid berkata...

p1 ka? ko tak cek umobile ada x tmpt ko? haha

dgn nada berlagak aku nk ckp.. sme wireless berukben kt mesia aku dh test, sume hina kecuali umobile,. speed mantap, rm68 unlimited xde capping, plg best. coming soon dia akn launch speed 42mbps. celcom & meksis? aku bekas tech berukben mereka. line agak lemau sbb terlalu ramai user. server x mampu tampung. paling hina p1. tersentuh modem sket je dh dc. mmg cam sampah.
tgl yes.my 018 je lom try lg.




(fakta adalah sahih sewaktu komen ini ditulis)

incek paranoid berkata...

tambah lg sket,

klu pki wireless berukben.. kelajuan bergantung pada brapa ramai user tmpt ko, jauh x dgn pemancar, tingi ke rendah umh ko, lagi tingi line lg haram.

tp siyesly aku yg dok damansara ni pn line p1 cm sialan modem nak kna taruk tepi tingkap inikan pulak melaka melainkan umh ko dkt ngn pemancar dia.
member dak umh aku yg kje tech p1 ckp 4g derang sampah sbb product dh launch tp network masih x upgrade. maknanya derang gebang je 4g tp still pki network lama

sekian dan kesian

apek berkata...

itu dia pakar broadband telah bersuara. Serius aku memang akui incek ini memang benar dalam ucapan aluannya sebentar tadi kerana beliau merupakan bahagian teknikal yang pernah bekerja dengan si biru dan sekarang meneroka si merah. Pernah beberapa kali membantu memudahkan hidup aku satu ketika dahulu mengenai telefon ni.

Umobile ek?? nantilah aku check.

tapi aku tertarik dengan ayat ko

"tingi ke rendah umh ko, lagi tingi line lg haram."..

aku duk atas bukit.. ingatkan lagi atas lagi bagus sebab dulu aku pacak arial tv tinggi2 supaya dpt siaran singapore.

cesss.. kalau tahu beli rumah rendah-rendah.. tp kang banjir la plak.

geneticthylon berkata...

pe barang semua tu

kau hack je line jiran kau

incek paranoid berkata...

sbb dia kira tngkt 5 ke bawah line cun, tngkt 5 ke ats makin haram. tp depend ngn lokasi pemancar ko la. better amik stimik je la puas ati. xde mahal pn. line mantap, unlimited, berbaloi2 haaha

apek berkata...

akhirnya incik berikan satu jalan penyelesaian. Tq

gen.. bukan aku tak nak.. tapi tak tahu pun nak buat. hahahaha

helmie zul berkata...

aihh.. dulu dengar seluruh melaka dapat wifi.. ?

apek berkata...

itu Melaka broadband...kena bayar jugak tp tak byk la.. aku tak berani cuba.. masih meragui..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com