Isnin, 11 Januari 2010

CCTV @ Melaka

Bandar Melaka bakal dilengkapi lebih kurang 50 buah CCTV yang beroperasi terus menerusi Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) dan MBMB.

Ia diletakkan ditempat-tempat strategik seperti di Kawasan Awam (Pelancongan), depan shooping complex, area-area yang berkemungkinan berlaku jenayah.

Tujuan Kerajaan Negeri dengaunya untuk menjadikan bandar Melaka bandar selamat di Malaysia ni... Memang la kauorang cakap jenayah boleh berlaku jugak tapi sekurang-kurangnya dapatlah tangkap orang yang menyamun pelancong tu...

Aku rasa lepas ni mak nyah terpaksa memikatl disebalik pohon pokok la.. itupun kalau takde CCTV kat belakang pokok tu...

Kepada yang rajin 'merendek' dalam kete.. dan kawasan sunyi... siap kauorang... akan keluar DVD khas untuk lu...

Kepada peragut kalau berani test itu CCTV silakan... Mana tau cubaan menjadi hero tapi aku doakan kau kena tangkap la hendaknya...

2 comments:

geneticthylon berkata...

area pantai klebang termasuk sekali ke pasang CCTV..

banyak show free kat situ.. thehehe

mie berkata...

Bandar Melaka dulu bro.. area luar bandar Melaka coming soon terutama tempat ko membiak dan bersenyawa di bawah langit malam sepeti yang baru ko sebutkan tadi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com