Selasa, 26 Januari 2010

jeng.. jeng.. jeng... Tok Ali Datang Menyelamat.....

Dalam akhbar utusan hari ini memberitakan Tok Ali pergi melawat 6 orang Kg. Pantai Puteri yang kena tangkap kerana terlepas ke laut Indonesia.. hek eleh... laut tu tak de garisan sebab tu kot diaorang tak perasan..

Keenam-enam orang Melaka tu sekang ada kat Daerah Bengkalis... Nasib baik Tok Ali datang jengok dan turut membekalkan makanan, pakaian dan duit belanja RM200 seorang. Jangan kauorang buat joli plak kat sana.. RM200 = lebih kurang RP600,000 kot. Ingat sikit bini kat sini punya la risau...
Serius.. Nasib baik la Tok Ali pergi jengah kauorang.. kalau tak, mau jadi pencuci kapal perang kat sana...
Anyway.. kredit point untuk Tok Ali dari aku... Thanks tok sebab tak lupa orang kampung tu...

Tak sia-sia Tok Ali sebagai Pengerusi Dunia Melayu Dunia Islam di mana Bengkalis adalah salah satu daerah yang merupakan ahli DMDI.. maka senang sikit urusan.

Namun, dilaporkan mereka semua akan dibebaskan setelah semua prosedur undang-undang lengkap.. tengok gaya paling cepat pun mau seminggu dua lagi kot... Alahaiii.. duk obersi kauorang ekk??


Kat antara laut tulah mereka di tahan.. betul kan??
memang takde line kan.. kan..0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com