Jumaat, 15 Januari 2010

English Version : Cultural Museum of Melaka.
Its build based on the description and reference to the palace in Malay Annals. the wooden replica houses the cultural Museum of Melaka.

situated at the foot of st. Paul's Hill, it is the only Malay Palace from Melaka's glorious past built wit such details and refinement.


Open daily

opening Hours : 9.30 am - 5.30 pm

Ticket price: RM2 / Adult
RM0.50 / Children

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com