Jumaat, 12 Mac 2010

MBMB Kawal Sungai Guna Basikal

Penguatkuasaan MBMB diperkukuhkan lagi di area Sungai Melaka. Yelah kawasan tu kan kawasan pelancongan mestilah kena selamat. Tambahan pula ada orang bersunggut budak2 minum selalu lepak tepian tu.. Yang bercengkerama tanpa pakaian pun boleh tahan.

Mengikut laporan MHI, MBMB dah pun mempergiatkan lagi aktviti penguatkuasaan di situ tapi dengan menggunakan basikal wey..




Kelakar?? ceit! mana ada kelakar! Kat negara majupun guna basikal.. tengok Jepun basikal sebagai alternatif mengurangkan kesesakan jalanraya.


Mereka ni akan dibahagikan kepada 3 kumpulan dan bertugas selama 24 jam. Cayalah.. barulah boleh dijadikan bandar selamat.

*semua gambar di atas adalah hiasan semata-mata.


2 comments:

saya_arief berkata...

comel basikal yg fez tuh..

Lekir berkata...

tapi bukan basekal tu dia guna.. diaorang guna basekal ala-ala Le-run tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com