Isnin, 21 Disember 2009

Ulat dan Coklat

Tadi aku terbaca salah satu akhbar segmen dalam Melaka.. ada seorang kakak ni sedap punya makan coklat seisi keluarga tetiba terjumpa ulat dalam coklat.. Bukan sekor.. bukan 2 ekor tapi nak dekat sepuluh ekor...

Yang tak sedapnya laki dan anaknya dah siap selesai jilat lebihan coklat pada jari tuuu...

mak ai.. aku peminat coklat.. tiba-tiba kembang tekak plak.. aduhai...

Aku fikir coklat sebarangan.. tapi kakak tu kata coklat yang terkenal jugak beb. Alahai kak.. apsal kau tak sebut je jenama tu.. Boleh la kitaorang buat boikot..

Mengikut kata kakak tu.. coklat tu dibeli dari salah satu premis di pusat membeli belah di Melaka. Aku rasa macam tahu je premis tu...

Diapun patah balik dan terus bersemuka dengan tokeh kedai tu.. Tokeh kedai semak tarikh luput 2011..
Macam mana ulat boleh beranak plak??

Tiba-tiba akak tu dapat panggilan dari syarikat pembuat coklat tu (syarikat ternama jugak tu).. Kata nak bagi ganti rugi berbentuk baucar bernilai RM100. Laaa... kalau akupun tak mo.. Beri baucar RM1,000 buat beli coklat berulat apa kejadah???

Kakak tu tolak dan terus report kat Kementerian kesihatan..

Syabas Inspekter Shahab...

Ingatan aku untuk kauorang... lain kali nak makan coklat telek.. belek.. selek.. dulu.. baca doa dan baru makan..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com