Jumaat, 11 Disember 2009

SMK Bukit Rambai Terbakau

Mangkuk manalah yang bakau SMK Bukit Rambai, Melaka ni.. Ceittt.. aku bukan nak tuduh tapi Jab. Bombapun kata dalam siasatan... mungkin juga sebab litar pintas... tapi aku rasa sekolah berasrama ni kira antara yang baru juga.. lain la Sekolah High School ker.. Seri Kota ker.. SDARY ke.. Dang Anum ke.. Seri Mahkota ke... ataupun S.I.S...

Mengikut laporan sebanyak 5 bilik darjah tingkat tiga terbakar di mana bermula daripada bilik stor kat tingkat tiga. Kejadian ni berlaku pagi semalam... ketika budak-budak SPM tengah amik exam Tasawwur Islam Kertas 2. Itu yang membuatkan aku syak ada khianat tu... sebab sekolah dibuka ketika tu... aku rasa kauorang faham sebab kauorangpun muda jugak dulu... ada main bakar-bakar jugak.. tapi takdelah ranap sampai satu kelas.. paling tinggi pun bakar meja dan kerusi jer...

Kalau kauorang tanya teruk atau tak.. aku boleh katakan ranaplah 5 kelas tu.. bumbungpun tak de (Tingkat tiga.. tingkat teratas sekali).. mungkin bumbung hilang sebab kena sembur dengon Bomba kot... yelah diaorangkan ada prosudernya... dan yang pastinya Jab. Bomba akan sembur hampir keseluruhan aras tu supaya api tak merebak.

Tapi 4 Januri depan kan nak naik sekolah balik.. bermakna.. naya jugaklah budak2 lain nak belajau kalau kelas tu tak sempat siap...


2 comments:

Puteri Alia Relisafia berkata...

wah dasyatnyer skolah ko sape yg bakau 2...giler lah xad otak..

apek berkata...

lama dah ni puteri.. tahun lepas punya.. sekang sekolah tu dah ok dah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com