Selasa, 17 Januari 2012

Tram Melaka Bakal Siap 2013

 Sebelum ni pernah aku citerkan

Hari ni keluar dalam Harian Metro, pada 2013 iaitu tahun hadapan tram bakal siap. Sebelum ni telah diwar-warkan bakal siap tahun ini tapi aku rasa sebab banyak kajian terutama pengambilan tanah sebagai laluan dibuat, maka ianya telah teranjak tempoh masa. Namun, komited Tok Ali nampaknya sangat tinggi bila membincangkan perkara ini semalam.

Tram daripada Ayer keroh hinggalah ke Bandar Hilir ini dijangka akan dapat membantu sedikit sebanyak kesesakan di kawasan tumpuan pelancong Banda Hilir. Yelah. lepas ni pengunjung yang menginap mana-mana hotel area Ayer Keroh atau Bandar Melaka boleh menggunakan Tram sebagai alternatif ke Bandar Hilir.

Tram berkelajuan 40-60 km/j ini bakal melalui Tol Ayer Keroh, Hotel Seri Malaysia, Taman Botanikal, Zoo Melaka, MITC, Kawasan Perindustrian Ayer Keroh, Taman Muzzafar Shah, Hospital Pantai, Bukit Baru dan Open Universiti.

Aku harap projek tram sejauh 40 km ni berjalan lancar dan memberikan seribu kebaikan kepada rakyat Melaka.

Chow

4 comments:

ikatankasihku berkata...

melaka maju..!
bangga der jadi rakyat melaka... =D

apek berkata...

Bangga juga jadi Rakyat Malaysia. Aman dan Damai je..

Kapten Z berkata...

bentuk trem tu sangat tidak Melaka Maju.

apek berkata...

kapten.. tu classic tu.
hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com