Selasa, 1 Jun 2010

Melaka Cadang Tubuh Syarikat Penerbangan Sendiri

Menerusi MHI 30 Mei 2010, Kerajaan Negeri Melaka BERCADANG nak tubuh Melaka Air sendiri iaitu syarikat penerbangan sendiri.
Hal ini bagi memanafaatkan Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka (LTAM) yang ada sekiranya perundingan dengan beberapa syarikat penerbangan gagal.

Melaka Air akan beroperasi dengan secara menyewa pesawat Boeing 737atau Air Bus daripada syarikat penerbangan lain.

sekiranya perkara ini direalisasikan pakej pelancongan antara beberapa destinasi akan dibuat. Antaranya ialah Jakarta, Medan, Surabaya, Pekan Baru dan Bandung.

Setakat hari ini Firefly telahpun turun atas landasan LTAM yang bernilai RM131 juta itu. Berita Lanjut

Walau apapun, ini baru je cadangan dan aku yakin pihak-pihak tertentu dalam Kerajaan Negeri ni akan buat penyelidikan dan kajian sama ada ia menguntungkan atau tidak. Kalau tidak menguntungkan, bagi aku baik sama-sama fikir alternatif lain.

2 comments:

Kie-yu berkata...

Wah! banyak duet org Melaka nih~

Lekir berkata...

banyakkkkkkkk nau ler.. akupun tatau mana nak cekau duit tu.. tapi diaorg sewa bukannya beli.. so, rolling je duit jualan tiket kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com