Rabu, 9 Jun 2010

Ayam Golek 69 Melaka

Semalam.. dalam perjalanan pulang aku macam biasa akan melilaukan mata mencari bahan untuk dimakan. Dalam perjalanan ke Bukit Katil daripada Semabok.. terpandang di sebelah kiri

Memang 69.. tergolek abis.




Harganya RM17-RM18 seekor. Kira puas la makan.

Rasanya?? Hm... sedap jugaklah.. terasa rempah-ratus yang diperap bersama ayam tu.. sos yang digunakan adalah sos lada hitam.

Amacam?? Jom try..

5 comments:

~aSFaLiZa~ berkata...

ni kat area mana ni?

Lekir berkata...

tepi jalan sebelah kiri kalau dari Duyong ke Arah Bukit Katil (JPJ). Kalau biasa lalu jalan tu.. akan lalui jambatan sedang direnovate. Depan sikit akan nampak.. dia bukak mulai jam 3.00 ptg

r-mean berkata...

pergh..ayam golek..bez

sI tEDI berkata...

oh! Perasan. Tapi x pernah singgah. Satu lagi kat rumah ni x berapa gemar ayam mcm ni terutama ayah sbb dulu kalau beli asyik dapat yg tak berapa masak.
;)

Lekir berkata...

yup amin.

tedi.. selalunya masa dia potong2 ayam tu.. eloklah tengok sama.. kalau tulang ayam merah lagi.. terus komplen mintak tukar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com