Khamis, 3 Jun 2010

Philea Resort : Resort Kayu Pine @ Melaka

Sesapa yang merasa nak duk dalam chalet / resort berkayu atau dikenali sebagai 'pine log'. Sekarang kat Melaka akan bukak Philea Resort & Spa iaitu resort pertama di Asia menggunakan pine log yang diimport dari Rusia. Kira kayu tu kalau cium bau badan orang Rusia jugak tu... Resort bertaraf 6 bintang yang berharga RM145 juta ni milik seorang usahawan iaitu Tan Sri Chai Kin Kong.





Ianya terletak berhampiran dengan pintu masuk tol Ayer Keroh. Kalau kauorang masuk Tol Ayer Keroh, jangan speed.. dalam 1 - 2 kilometer kauorang akan nampak signboard ke kiri. Kalau jalan mata terkebil-kebil hingga terjumpa pintu gerbang macam kat bawah ni dah kira terlepas la tu..


aiieppp.. kauorang jangan pergi sekarang sebab resort ni dijangka akan dirasmikan oleh YAB. Perdana Menteri Malaysia pada 19 Jun ni.

Dah bukak nanti.. jom terjah reramai...

kredit gambar untuk asmaliana.com. Tq bro (nama web je pompuan tu.. hehehe).

2 comments:

NHIDAYAT berkata...

saya mahu pergiiiiiiii...cantik!

Lekir berkata...

boleh.. boleh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com