Sabtu, 26 Jun 2010

Melaka Bakal Wujud Bandar Sukan

Utusan Malaysia edisi selatan hari ini melaporkan bahawa Kerajaan Negeri Melaka bercadang untuk mewujudkan sebuah bandar sukan di area Krubung. Alahh tempatnya sekeliling Stadium Hang Jebat tu...

kredit gambar : http://www.wiihabilitation.co.uk


Idea ni memang datang daripada Tok Ali kot sebab orang cakap kepala dia ni penuh dengan idea. Walaupun kadang-kadang tidak masuk akal tapi kalau diperhalusi memang idea yang bagus. (Ketepikan soal politik la..). Walau bagaimanapun, entry ni bukan nak citer pasal Tok Ali tapi nak citer pasal idea bandar sukannya itu.

Kebanyakan negara-negara maju mempunyai pusat / kawasan sukan begini yang memudahkan rakyat dan mampu menjana ekonomi kawasan tersebut.

Oleh itu, Kerajaan Negeri Melaka mempelawa mana-mana syarikat swasta terutama berunsurkan sukan tak kira sukan apa.. boleh bertapak bila ianya siap. Kalau dapat syarikat-syarikat sukan gergasi seperti Nike, Adidas, Kappa atau sebagainya lagi meriah kot. Setakat ni Jabatan Perancangan Bandar telah diarahkan buat layout plan.

Aku harap perancangan yang baik ini dapat direalisasikan pada masa akan datang insyaAllah.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com