Rabu, 19 Mei 2010

Dua Kem Tentera Di Melaka Digazet Sebagai Kem Warisan
Semalam Kementerian Pertahanan bersetuju dengan keputusan Kerajaan Negeri untuk mengezetkan Kem Sungai udang dan kem Terendak sebagai Kem Warisan.

Group Gerak Khas (abang Komando) di kem Sg. Udang
10 Briged Para berpengkalan di Kem Terendak, MelakaIni bermakna permohonan Petronas untuk memperluaskan kawasan operasi sebelum ini ditolak. Yelah kawasan ni adalah antara kawasan penempatan awal tentera Malaysia. Kem Sg. Udang dibuka pada 1969 manakala Kem Terendak pada 1958.


Aku tak fikir nak bincang panjang tentang kedua-dua kem ini memandangkan Hal Keselamatan Negara adalah hal yang tidak perlu dibincangkan secara umum.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com