Jumaat, 14 Mei 2010

Tugu SUKMA Melaka

Aku masih ingat terbaca dalam MHI satu peraduan kreatif melakar tugu untuk SUKMA Melaka ni sebagai mercu tanda (sejarah) bahawa Melaka pernah mengajurkan SUKMA ni..

Akhirnya bulan lepas keluarlah keputusannya..

Lakarannya lebih kurang di bawah ni


dan pereka design ini adalah anak tempatan Melaka... berasal dari Kg. Sempang.. berkelulusan Diploma Animasi daripada Kolej Yayasan Melaka.. berumur 32 tahun. hahaha

Beliau ialah KINTO. erkkk.. apa ke pelik nau nama kau ni hah? hahaha.. sorry bro.. gurau jer.


Anyway tahniah!! RM3,000 tu..

Sekarang Kerajaan Negeri Melaka sedang mempelawa syarikat-syarikat swasta untuk menaja pembikinan tugu tersebut kat area Menara Taming Sari. Ia dianggarkan dibina setinggi 6 meter.0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com