Rabu, 5 Mei 2010

Roti Mat Salai

Kat Melaka sekarang dah banyak dah warung Mat Salai ni..

Mat Salai atau dikenali sebagai Roti Mat Salai ni dikatakan dimulai di Petaling Jaya. Kemudian kini dah meluas ke serata negara (franchise kot)


Konsep Mat Salai ni adalah warung yang menjual pelbagai makanan berbentuk burger la.. Ada 4 jenis berger tak silap aku.. antaranya arnab, kambing, lembu dan ayam. Kemudian dia ada datang dengan pelbagai jenis air campuran sendiri. Teh rasa macam cendol pun ada.. macam seakan ABC pun ada. Tapi kira boleh makanlah...
Bezanya dengan berger biasa.. daging Mat Salai ni dikatakan diadun dengan ramuan/resepi tertentu. Aku sarankan try la.. support makanan tempatan beb.

Selamat mencuba






3 comments:

Rashifa Rosli berkata...

kat maner leh tahu tak????

Rashifa Rosli berkata...

kat maner leh tahu tak????

Lekir berkata...

pn. Rashifa, selalunya kat tepi jalan..

1) depan MMU ada stall
2) depan sekolah Menengah Tanjung Minyak
3) Kat tepi jalan balai polis ke arah bukit sebukur daripada bukit baru tu..

alah Rashifa kalau round melaka nampak stall logo Mat salai tu.. itulah dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com