Selasa, 18 Mei 2010

Bajet Makan Ikan bakar Di Melaka

Beberapa hari lepas tekak teragak nak makan ikan bakar tetapi badan penat la pulak!..
Pikir demi pikir.. akhirnya amik keputusan pergi beli tapau je..
Pilihan aku ke Kedai Ikan Bakar Alai.. dekat sikit gamaknya..
Pemilihan Berlaku...

Ikan Siakap aku pilih dalam 700++ gram untuk dibakar




Sotong 5-6 ekor besar punya untuk goreng tepung



Pastu Aku amik Nasi Lemak Tiga Bungkus


Kauorang agak berapa RM???

ye betul.. tak sampai RM50.

Hanya RM30.30 sahaja.

Oleh kerana tokeh tu dah kenal kot rupa aku.. Fresh oren semasa aku menunggu diberikan percuma.

So, kalau bajet nak belanja awek kat Ikan bakar ni.. tak perlu la kauorang ragu-ragu.. setakat duaorang makan aku gerenti tak lebih RM80.00 untuk makan puas. Kira Bawak RM100.00 ada baki untuk isi minyak motor...

tapi tatau la aku kalau ko melantak macam buaya tak makan 30 hari.. mungkin tak cukup gamaknya...


7 comments:

Shidi Shah berkata...

wow..sdap btoll

Lekir berkata...

dah makan baru tau.. memang sedap pun

nabilah_2908 berkata...

ni di jeti alai ke..? sy selalu juga ke sana.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
LAUK MASIN = NAK KAHWIN

geneticthylon berkata...

ikan siakap 700++gram tu aku sorang je boleh settlekan beb.

kat area mana ni bhai? kalau sesat kat melaka boleh jugak aku pi terjah

Lekir berkata...

kat Alai la bro...

ko tu.. bukan setakat siakap 700gram ko ngap sorang. Kupang 3 kg pun ko boleh sorang.

FeeQ berkata...

will try it whenever I drop by melaka XD

Lekir berkata...

yeah feeq. u can choose the better place in Umbai. Easy to get there.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com