Jumaat, 29 Oktober 2010

Pengajaran Kepada Orang Tunjuk Kuat

Bawah ni aku amik keratan berita daripada Melaka Hari Ini. Kepada semua kaki pukul atau konon-konon cukup kuat, berita kat bawah ni boleh dijadikan pengajaran.

Walaupun mamat tersebut minta haknya sendiri tapi tak pasal-pasal dah rugi RM2,300 lepas tu kena penjara plak lagi. Kena ingat kita hidup dalam negara yang mempunyai undang-undang.

Jesteru itu, baiklah ikut syariat Islam.. sabar itu banyak faedahnya... dan tak yahlah tunjuk samseng.. esok kat akhirat akan menyembah minta tolong jugak.

Jom baca berita berkenaan

.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com