Selasa, 26 Oktober 2010

Sate Ikan Melaka


Melaka dah ada sate ikan rupanya.

Pengusahanya Hazlinda Hussain, 38 memperkenalkan sate ikan ini dengan bimbingan Jabatan Perikanan Negeri Melaka menggunakan ikan air tawar seperti ikan patin. Dengar citer ramai orang yang dah mencuba...

Sejak September 2010 produk ini dipasarkan ke kedai-kedai sate di negeri Melaka dan mungkin produk ini bakal dikeluarkan dalam bentuk sejukbeku. Aku dengar citer kalau kat Batu Berendam ni, kat sebelah Jabatan Perikanan Batu Berendam ada kedai menjualnya.

Kata mereka yang mencuba.. rupanya macam ayam tapi rasa macam ikan.

Gambar diambil dari bernama.com


Bagi mereka yang mengidam, carilah kat Jabatan Perikanan Batu Berendam. Ikut peta kat bawah ni... Kalau dari kilang infineon atau NS.. kauorang strait je ke arah LTAM kemudian ikut jalan Batu Berendam lepas tu masuk jalan Mohd Zin tu lepas tu pusing kanan lalu jalan M2 tu.. lepas tu pusing sekali lagi kanan masuk semula jalan Batu Berendam. Kat situ la area jabatan perikanan.. carilah kedai yang jual sate ikan. (Untuk makluman jalan segitiga tu jalan one way. pusing 200 kalipun orang tak marah).


Aku dah cuba?? Maaflah aku belum mengidam lagi nak makan sate ikan tu.. tapi kalau kauorang dah makan.. meh kongsi dengan aku kat sini.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com