Selasa, 22 Februari 2011

Rumah Allah Dipecah Masuk

Perompak sekarang ni.. bukan setakat rumah kita.. rumah Allah pun dia berani rompak.. memang dasar gila babi.

Tak caya perompak berani rompak rumah Allah.. jom baca berita daripada sinarharian ni..

PENGKALAN BALAK - Perompak balik dengan tangan kosong apabila memecahkan peti tabung di Masjid Kampung Sungai Tuang yang tidak berisi wang, dekat sini, awal pagi Khamis lalu.

Imam Masjid Kampung berkenaan, Abdul Rahman Daud berkata, dia yang datang ke masjid kira-kira jam 5.45 pagi untuk persediaan menunaikan solat subuh terkejut apabila mendapati pintu tepi masjid sudah terbuka.

Menurutnya, dia datang seorang diri pada waktu itu seperti biasa dan mendapati tikar sejadah imam bergulung-gulung, manakala karpet juga dalam keadaan tidak terurus seperti diselongkar untuk melihat apa yang ada di bawahnya.

“Ketika saya nak betulkan semula sejadah dan karpet, saya terus berpaling ke belakang dan saya dapati peti tabung masjid yang ada di dinding sudah dipecahkan perompak.

“Bilik azan pun kena pecah juga, cuma satu bilik yang menjadi tempat menyimpan peralatan audio, telefon dan komputer yang pintu kayunya gagal dibuka, namun pintu ‘grill’ habis diumpil,” katanya.

Abdul Rahman bersyukur kerana tiada sebarang peralatan dan wang hilang.

Menurutnya, dia sempat berpesan kepada seorang ahli masjid supaya mengunci peti tabung berkenaan manakala sejumlah wang anggaran RM50 telah dikeluarkan untuk dimasukkan ke tabung lain.

Katanya, masjid berkenaan sering menjadi sasaran perompak dan ini adalah kali keempat masjid itu dipecah masuk, namun tidak kehilangan sebarang harta benda masjid kecuali mengalami kerosakan pada pintu masjid dan tabung sumbangan yang ada.

sumber:sinarharian.com.my

Marilah kita sama-sama berdoa semoga perompak tersebut diberikan hidayah...Amin.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com