Khamis, 10 Februari 2011

Malaysia Tewaskan Hong Kong.. Ultras Mari

Semalam perlawanan persahabatan antara Malaysia dan Hong Kong. Sejak piala Asia aku dah semakin semangat dengan pasukan Malaysia.. Tahniah semalam menang 2-0 walaupun sebenarnya mungkin lebih jaringan gol kita boleh dapat. Cuma nasib tidak menyebelahi...

Semalam K Rajagopal memang memberi peluang kepada semua dan mencari keserasian baru untuk mewujudkan pasukan mantap Malaysia.

Pada 23 Februari nanti kita bertemu Pakistan plak dalam kelayakan sukan olimpik.

Itu bab bola.. bab pemain ke 12 iaitu penyokong plak.. aku tersedar rupanya Malaysia dah ada penyokong tegar. Di mana menang atau kalah tetap menyokong Malaysia. Mereka ini dikatakan berjanji dengan tidak menganggu penonton lain, memaki pemain ketika tewas, membakar mercun dan membaling objek. Cuma mereka akan ada tarian dan nyanyian sendiri di samping membakar suar sebagai trademark. Merka mengelar diri sebagai Ultra Malaya.. adakah sama macam ultraman??? itu kena tanya tokeh dia kot.


Mereka ni plak ada sub-sub ultra daripada negeri di Malaysia.. termasuklah negeri Melaka.. Walaupun tak ramai, mereka dikatakan memberikan sokongan kepada Melaka yang hanya bermain di liga FAM. Setakat ni tak sampai 20 orang tapi dikatakan akan menyokong Melaka secara berterusan dan menggelar diri Ultras Taming Sari

Kalau begitu baguslah wey.. semangat camni la best. So, kredit aku bagi kat kauorang..aku??? aku suka ultraviolet je.
0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com