Rabu, 16 Februari 2011

Idola Dunia kawan Baik Melaka Sudah Mari Deyyy

Sekarang Datuk Shah Ruk Khan berada di Melaka seperti yang dijanjikan dulu bahawa dia akan kembali. Kini dengan sequel filem DON 1, beliau bersama lebih kurang 140 orang krew hadir semula dan menjalani pengambaran DON 2 di Sungai Udang Melaka. Kenapa Sg Udang??? kawasan ni kawasan tentera dan berhutan.. mungkin itulah situasi dalam filem yang bakal ditayangkan di 32 buah negara pada Disember nanti.

Beliau kini menetap di Philea Resort & Spa, Ayer Keroh sampai 18 Februari kemudian.. balik India.. then datang balik untuk meneruskan penggambaran di Kuala Lumpur dan Langkawi.

Selain Melaka.. beliau turut akan menjalani penggambaran di Kuala Lumpur dan Langkawi. Dua tempat itu memang tidak dinafikan pilihan ramai.. tapi kenapa Datuk Shah Ruk Khan pilih Melaka, padahal banyak negeri dan tempat lain yang lebih kurang sama situasi dengan Melaka. Mungkinkah umpan gelaran 'datuk" yang menjadi isu panas satu ketika dahulu telah mengena?? Dengan 'umpan' itu Melaka dan Shah Ruk Khan dah macam kawan baik. Banyak perkara boleh diperbincangkan bersama.

Aku yakin ini bukanlah kali terakhir Datuk Shah Ruk Khan datang kat Melaka.

Dengan itu tahniah kepada Pucuk Pimpinan Melaka kerana berfikir diluar kotak. Dengan satu 'anugerah penghormatan' tercipta satu lembaran persahabatan. Bukan persahabatan biasa tapi aku rasa lebih separuh penduduk dunia kalau ditawar bersahabat dengan Datuk Shah Ruk Khan akan melonjak kegembiraan.

Mencari sahabat lebih mulia daripada mencari musuh dan memberi lebih baik daripada mengutuk.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com