Rabu, 16 Februari 2011

N27 Merlimau : Suara Hati Penduduk Merlimau

Setakat hari ini dua pemimpin besar parti politik telah datang Merlimau.. iaitu TGNA dan TPM. Kedua-duanya disambut meriah..

tapi ada jugak yang tak sedap didengar oleh suara hati penduduk tempatan di Merlimau..

Mereka kecewa kerana ramai orang luar yang mendampingi pemimpin pujaan mereka semasa di DUN mereka daripada orang yang nak mengundi ni sendiri..

Kalau ikutkan teori pun.. titik persilangan x dan y adalah menunjukkan bahawa pemimpin akan bermesra dengan penduduk DUN yang berkenaan. Jadi orang luar sebenarnya yang patut duk menyempil tengok dari jauh..

Yelah bayangkan lah.. ada artis datang makan rumah kauorang.. tapi yang layan adalah jiran sebelah rumah. Ko jangan kata autograf.. salampun tak dapat.. duk luar rumah plak tu.. mau tak hangin..

Jadi, kepada orang luar yang bakal mengkerumuni Merlimau akan datang.. selamat datang aku ucapkan tapi ingatlah pesan orang tua.. "masuk kandang kambing mengembek.. masuk kandang harimau mengucap".

Chow!


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com