Rabu, 25 November 2009

Pencuri Tong Gas

Aku masih ingat awal tahun ni.. jiran mak mertua aku yang merupakan peniaga salah satu kedai makan pagi terkenal di area bukit china di curi.. Aku imagine dia curi duit atau perkakasan rumah.. Rupa-rupanya curi tong gas... patutlah beberapa saksi menyatakan terdengau bunyi tong gas.. "aku ingat si mamat (bukan nama sebenar) yang mengalihkan tong pepagi buta." Rupanya orang mencuri.. laaaaa... memang makan sampau betul la pencuri tu.. cerita makcik senah (bukan nama sebenar) sambil bimbit ikan yang baru dibeli... Kepala ikan pun dah terjuih jer sambil dijilat rakus oleh dua ekor kucing. Aii.. makan lebihan kucing la makcik senah tengahari ni...
"Ha'ah akupun dengau jugak.." Sampuk Makcik Lijah (bukan nama sebenar) di hadapan mamat yang terkebil-kebil mengira kerugiannya. Dah macam ikan keli dalam air laut je rupanya..

Berbalik kepada topik.. kes kecurian tu akhirnya selesai dengan terbitnya berita INI

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com