Khamis, 26 November 2009

Jambatan Hang Jebat

Hang Jebat kenal??? kalau tak kenal memang la tak tahu Negeri Melaka tu apa? Tapi aku yakin ramai yang tak tahu Jambatan Hang Jebat. Wak ei mah... orang Melaka pun ada yang tak tahu.. yang orang Melaka ramai tahu Jambatan Cathay.. Ceitt.. mentang-mentang tu dulu tempat kauorang pergi dating dan buang plastik makanan... Ingat je ko ek?

Jambatan Hang Jebat ni Jalan dari Pengkalan Rama ke Graha Maju atau Bus Stand lama la badigol. Alah dekat-dekat dengan Taman Rempah tempat bot sungai Melaka parking tu. Dulu jambatan ni punya la buruk.. pastu bersemangat la Kerajaan Negeri Melaka nak buat baru.. tunggu.. punya tunggu sampai dah naik tungau.. mau lebih setahun..

Akhirnya semalam aku test lalu...
"Wah! dah 90% siap la..."
Tetiba orang sebelah aku tanya "Kenapa setanjak ada empat? Kan Pahlawan Melaka ada 5!"
"Errr.. sapa nak jawab ek???"


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com