Jumaat, 20 November 2009

Melaka Wonderland Theme Park

Insyallah Disember 2009 ni.. Melaka akan ada Wonderland Theme Park yang bernilai RM32 juta kat Taman Botanikal Garden.. Ia boleh menampung 4,000 orang pada satu-satu masa. Taman tema ni dikatakan mempunyai 28 permainan.. wow...

Tempatnya sangat strategik.. ialah kat pintu keluar masuk menerusi Ayer Keroh.

Ianya dibina di tapak seluar 32 ekar dan dibiayai sepenuhnya oleh pihak swasta. So, jangan memandai-mandai kata menghabiskan duit rakyat...

Melaka negeri pelancongan.. so.. produk pelancongan kena selalu update.. kalau sama jer.. mana ada pelancong nak datang berkali-kali ke Melaka... Macam aku cakap sebelum ni.. dengan aktiviti pelancongan bukan sahaja kerajaan negeri untung tapi rakyat... berbeza dengan aktiviti ekonomi pembalakan atau lain-lain. Yelah.. makcik jual kraftangan.. peniaga makanan.. beca.. teksi.. hotel.. dan sebagainya akan merasa nikmat secara terus. InsyaAllah..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com