Jumaat, 24 September 2010

Roadshow Melaka Maju 2010

Roadshow Seminar Melaka Maju akan berlangsung sehingga menjelang tarikh peristiharan pada 20.10.2010 jam 20:10 malam. Mengikut OECD mereka mencadangkan agar dalam menjana negeri maju, rakyat jelata turut memainkan peranan dalam bersedia secara fizikan dan mental bahawa negeri ini telah melakar negeri maju. Justeru roadshow ini bertujuan memberikan penerangan mengenai keupayaan Negeri Melaka dalam membina sebagai negeri maju. Sebelum ni pun aku banyak citerkan konsep kenapa kita layak jadi negeri maju.. sila search kat atas tu...

Roadshow ini akan meliputi seluruh 28 DUN di Negeri Melaka dalam tempoh lebih kurang 2 minggu ini.

Tarikh yang dianggap bertepatan ini... dijangka akan dirasmikan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia. Dengar citer kalau PM sibuk, VC akan dibuat secara terus. Walau bagaimanapun, rakyat Melaka harap PM sempatlah luangkan masa di Melaka ni..

So, mulai hari ini ada 26 hari sebelum detik tarikh tersebut.

2 comments:

DREAMBOX - rio helmie berkata...

apa kriteria jadi negeri maju..

apek berkata...

takde kreteria khusus...

tp Melaka menggunapakai 32 indikators setelah berbincang dgn pihak OECD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com