Khamis, 17 November 2011

Tok Ali Tukar Kerjaya Sebagai Penarik Beca

Gambar di bawah ni tak heran la aku sebab Tok Ali ni memang jenis mudah mesra terutama kanak-kanak. Dia layang cakap dengan kanak-kanak macam member jer..

Pernah ada satu tragedi.. Tok Ali jalan kat karpet merah untuk perasmian apa ntah.. tiba-tiba datang budak umur lebih kurang 5 - 6 tahun.. menghalang karpet merah tengah Tok Ali jalan sambil memekik "Tok Ali!!" dan tangannya di depakan macam orang nak kutip tol kawin.

Lepas tu Tok Ali ketawa dan salam budak tu.. serta cubit mesra pipi budak perempuan tu... Kemudian teruskan perjalanan untuk hadiri perasmian... Itulah Tok Ali...

Kalau aku jadi budak bawah ni.. kompom aku simpan gambar ni hingga anak cucu. Aku rasa dia baru selesai jogging kot berdasarkan pakaian dia ni. Kalau tak Subuh (sebelum budak bersekolah) atau Maghrib.


Ok memang aku puji Tok Ali bab-bab begini atau berkaitan dengan hal rakyat. Memang sangat berkesan kat hati aku sebagai pemimpin berjiwa rakyat tapi Tok Alipun ada keburukan dan pernah aku citerkan sebelum ni..

Menteri Besar lainpun ada yang begini kot... termasuklah negeri PR tapi itu kena cari kat blog lain la...

Anyway.. Tok Ali teruskanlah sikap ni... kelak Tok menjadi kesayangan rakyat.

2 comments:

♥ Elin ♥ berkata...

bangga jadi anak melaka!! tok ali mmg best!

apek berkata...

bangga juga jadi anak Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com