Selasa, 8 November 2011

Monorail Melaka Tutup Sebulan


Ramai yang tahu bahawa Monorail Melaka terpaksa ditutup. kalau beberapa hari lepas aku nyatakan selama 2 hari tapi semalam diumumkan perkhidmatan ini dihentikan selama sebulan oleh SPAD.

Memang memalukan namun secara pandangan positif aku ada hikmahnya... Dengan penutupan selama sebulan dua perkara perlu diselesaikan semula oleh pihak Monorail.

  1. Semua manual Monorail perlu dialih bahasa daripada bahasa cina kepada Bahasa Melayu atau Inggeris
  2. Sediakan sebuah kenderaan berkren yang dipanggil "cherry picker"
  3. Perlu tambah satu alat 'apekebendantah' kat sepanjang rel bagi memastikan keselamatan lebih terjamin walaupun ketika hari hujan.
Alhamdulillah.. sebelum berlaku perkara yang lebih buruk, eloklah langkah keselamatan diambilkira lebih daripada 100%.

Ujian akan dilakukan oleh SPAD bagi memastikan keselamatan betul-betul terjamin. Bila dah dijamin oleh SPAD, maka legalah hati kita nak naik. Betul tak??0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com