Isnin, 5 April 2010

Penggera Keselamatan di MPAG

Majlis Perbandaran Alor Gajah (MPAG) telahpun mengambil inisiatif terbaru dalam menangani jenayah di tempat awam. Menurut akhbar MHI, MPAG telahpun menempatkan sistem penggera keselamatan awam di mana sistem tersebut ditempatkan ditempat yang strategik.

Dalam erti kata lain.. kalau kauorang kena ragut ke.. kena cuit ke.. atau kena kejar.. kauorang boleh tekan pada penggera yang diletakkan pada tiang. Bunyi yang sangat bising akan kedengaran hingga menarik perhatian orang lalu-lalang dan Polis yang bertugas. Dengan kaedah ini jugak dijangka penjahat / penjenayah tidak berani mengambil tindakan berterusan bila terdengar penggera keselamatan tersebut.

Tapi.. jangan kauorang jadikan mainan macam loceng sekolah plak.. Kang pihak berwajib hempuk kauorang aku tak jamin...


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com