Khamis, 21 April 2011

CCTV Di Bandaraya Melaka


Kawasan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah akan terus direalisasikan sebagai bandar selamat apabila sebanyak 55 buah cctv dipasang.

Kawasannya yang menjadi tumpuan adalah kawasan pelancongan dan kawasan hitam. Spesifik tak dikeluarkan bagi tujuan memastikan keberkesanan dan keselamatan cctv itu sendiri.
Memanglah kadang-kadang penjenayah tidak kisah ada cctv atau tak.. tapi sekurang-kurangnya dengan ada CCTV, maka bukti yang kukuh boleh diwujudkan sekiranya jenayah berlaku dan tangkapan boleh dibuat dengan lebih berkesan. Nak harap kita ingat no plat motor peragut.. mau terkebil-kebil macam cicak lepas lalu sebelah lampu kalimantang.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com