Rabu, 13 April 2011

Pertandingan Burung Tekukur, Merbuk & Serama Melaka

Kepada peminat burung tekukur/ merbok atau saja nak bawak anak-anak tengok burung, pada 17 April ni sempena ulangtahun Melaka Bandaraya Bersejarah, satu pertandingan seni suara burung merbuk/tekukur diadakan di Bukit Serindit.

Di pertandingan ini seramai 300 burung akan menyertai dan beberapa negara luar turut menyertainya seperti Thailand dan Singapura.Pada masa yang sama Pertandingan Ayam Serama peringkat kebangsaan turut diadakan.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com