Isnin, 11 April 2011

Drive Thru Untuk Bayar Bil MBMB

Berita ni dah sebulan tapi aku terlepas pandang untuk dipaparkan ke blog ni..

Mulai Februari 2011 lalu, Pembayaran saman, cukai dan bil berkaitan MBMB termasuk bil air dan elektrik sekarang boleh dibayar melalui drive-thru. Atau bahasa kampung.. takyah turun kereta.. kunci kereta.. jalan kaki ke bangunan.. amik no.. tunggu.
Sekarang dalam kereta sambil dengar lagu kegemaran.. boleh melalui drive-thru dan bayar segala-galanya. Satu inovasi yang sangat bijak daripada Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah.Untuk lakukan pembayaran, semua boleh ke Gaha Makmur dan bawa sekali bil/resit asal. Bayar melalui cek pun boleh tapi buat masa ni sistem kad kredit masih dalam upgrade. InsyaAllah dalam tempoh terdekat boleh la guna kot.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com