Isnin, 26 Julai 2010

Pengangkutan Awam Baru Atasi Kesesakan Ke Bandar Hilir Melaka

Memang hujung minggu dah terkenal Melaka mengalami kesesakan terutama kawasan pelancongan di Bandar Hilir.

Bagi mengatasi masalah ini.. aku dengar citer Tok Ali dahpun mengutarakan idea untuk menjadikan river cruise sebagai pengangkutan awam dari Melaka Sentral ke Bandar Hilir..



Wah!! macam menarik.. so, letak kereta kat Melaka Sentral atau bagi yang menggunakan bas ekspress.. boleh naik kat river cruise depan Mydin lama tu... dah macam zaman dulu-dulu je ni.. kena pakat tunggu kat penambang.




Aku harap ini boleh kurangkan sikit kesesakan.. Asalkan tak jadi macam movie kat bawah ni dah lerrr... mau pendekar mustar mengamuk nanti... hahaha






12 comments:

Oong-ong berkata...

wah..bangga ni jadi rakyat melaka..mmg sesak sgt pon bile weekend or school holiday

Oong-ong berkata...

wah..bangga ni jadi rakyat melaka..mmg sesak sgt pon bile weekend or school holiday

Lekir berkata...

oong.. ni betul punya bangga.. sampai double post. ^_^

Hazman berkata...

Sempoi gak ideea tu... memang boleh dikomersialkan.... ;-p

geneticthylon berkata...

mesti ada punya yang buat perangai pendekar mustar time tunggu bot

Lekir berkata...

hahaha.. kita tunggu dan lihat je nanti

Khairunnisa' berkata...

Saya tak jumpa your tagboard, so I'll post it here, instead.

Happy birthday buat dirimu. Semoga Allah memanjangkan usiamu =)

Lekir berkata...

hi khairunissa... hmm.. mcm mana awak tahu ek?? ker.. saya yang tak perasan bhw awak memang salah seorang kawan saya...

anyway thanks ya...

Kimie berkata...

En Ah Pek,

Aku bangga tgk Sungai Melaka la nih dah ada Polis guna jetski untuk meronda...

Satu pembaharuan tuh..syabas inspekter shahab

Lekir berkata...

Hahahahaha.. tu belum tgk akan ada riverblock (kat darat digelar roadblock) kat tengah2 sungai.. memang klasik berrr

WawaComfort berkata...

best ni... agak2 bile nk launch? naik mls nk drv kat area b.hilir tu... jem tak hingat.. paking kete kat tmpt free paking @ paking singit pastu g poye2 laa... :p

Lekir berkata...

betul.. betul.. betull.. tapi tunggu tgh adjust sungai kat area jambatan Hang Jebat melalui bachang pastu tembus Mydin Lama.. jauh jugak naik bot tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com