Rabu, 11 Januari 2012

Taman Seribu Bunga Melaka

Taman ni berada di Jalan Gapam, bersebelahan dengan Seri Negeri Melaka dan Pejabat TYT Negeri Melaka.

Ia dibina oleh MBMB ketika zaman Tun Pak lah menjadi Perdana Menteri pada tahun 2007 dengan keluasan 5.3 hektar.

Di sini memang direkodkan terdapat sebanyak 1,000 jenis bunga dan pokok yang boleh menghasilkan bunga termasuk pokok Melaka.

Masuk ke Taman ini percuma, dan di dalamnya sangat mendamaikan dengan ada dua air pancut.Sampai situ jer aku round sebab aku tak sangka dalam ni sangat luas.. Cuaca yang panas menyebabkan kolestrol aku terbakar di tahap optimum.

 Sempat jugak aku snap gambar budak2 ni..

Di dalamnya juga terdapat replika Rumah Melaka dan kerusi sepanjang perjalanan. Kalau orang baru kahwin bergambar kat sini memang best giler... Terasa kesegaran bunga orkid dan sebagainya di dalam ni. Keindahannya yang sebenar boleh kauorang tengok menerusi youtube ni.0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com