Isnin, 8 Ogos 2011

Kadar Zakat Fitrah Melaka 2011

apek : aiyya Kak Jah.. lu sulah kuar zakat fitlah?

Kak Jah : dahlah apek... ko ni macam pandai-pandai je bab agama Islam.. sunatpun belum. Malam semalam akak dah bagi masa kat luar Maybank Ayer Keroh.

apek : aiyya Kak Jah.. jangan malah-malah ooo.. bulan lamadan mana muleh malah.. Kak jah.. itu likat Maybank Ayer Keloh ale amil?? Wa simalam pigi takdak pun..

Kak jah : Ada la apek.. budak tu tunggu depan pintu bank.. pegang CD.. tapi akak tak amik CD bagi Zakat RM7.00 kat dia.. lepas tu dia pulang balik RM0.50. So, tepatlah kiraan Zakat Fitrah tahun ini RM6.50.

apek: aiyya Kak Jah.. itu sidikah (sedekah) la mukan Zakat Fitlah.. ceiitt musyuk punya olang.. Zakat Fitlah sama sidikah pun tatak tau.

Kak Jah: Ye ke pek?? tak boleh ke camtu?? Akak dah niat dah tu Zakat Fitrah.. kira boleh la pek.

apek: aiyya.. musyuk punya olang. Pigi sunat balik la ini macam..


Tahun ni Zakat Fitrah Melaka RM6.50 dan bayar pada amil yang bertauliah dan dilantik oleh pemimpin Negara ye. Chow.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com