Khamis, 4 Oktober 2012

Perkhidmatan Bas Panorama Melaka + Kerja Kosong

Syarikat Perkhidmatan Bas Panorama Melaka dikatakan bakal menerima 40 lagi bas baru secara berperingkat mulai November hingga akhir Disember tahun ini.

Bas yang disewa daripada Scumi Group tu dikatakan menggunapakai sistem keselamatan terkini iaitu ABS  (Anti-lock Brek System) atau Sistem Brek Antikekunci. Kenapa ABS bagus ialah lihat gambar yang aku ceduk kat google. Tanda merah mengambarkan tayar berhenti berpusing hingga menyebabkannya meluncur. tanpa kawalan pemandu. Kalau tak faham juga, rajin2 la baca kat google plak.


Selain itu bas yang agak lebih besar ini mampu memuatkan hingga 60 penumpang dan turut dilengkapi pembesar suara serta satu screen monitor untuk pemandu melihat situasi turun naik penumpang di kedua-dua tangga bas. Mudah-mudahan dengan ini tidak timbul masalah orang belum naik tapi bas dah jalan macam tahun 80 an dulu.


Sebelum ni, Panorama Melaka telahpun menyewa sebanyak 30 unit bas daripada RapidKL. Kesimpulan yang aku boleh buat ialah Kerajaan Negeri nampak gaya bersungguh-sungguh nak meningkatkan keselesaan Pengangkutan Awam di Melaka ini. Benda baik kita doakan agar ianya berkekalan dan lebih baik.

Ekoran penambahan bilangan bas ini, Panorama Melaka menawarkan jawatan kosong untuk pemandu seperti iklan di bawah:Chow!!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com