Jumaat, 9 September 2011

Sembang Kosong 1

Sebulan lebih aku pergi solat Jumaat tak jumpa benda ni..

Tup-tup hari ini benda ni dah ada semula...

Lama aku tak tengok bebudak berebut benda ni.. hari ni meriah semula...

Bagi aku kalau ada rezeki aku.. aku amiklah.. itupun sebijik je.. tolong berikan pahala kepada yang sedekah.. Yelah kadang-kadang dapat tempat yang berdekatan dengan benda ni.. kadang-kadang masa nak turun tangga masjid.. benda ni macam mengamit je kat tepi tu.. orang plak tak de yang rebut.. maka aku anggap rezeki aku la tu.. rembat la..

Tapi yang tak sedapnya ada sekali tu aku perasan seorang yang agak berumur bawa satu sisir selamba je balik.. sambil mengupas sebiji demi sebiji.. Ceiitt.. terkulat-kulat budak-budak tu sebab tak sempat capai.Bila agaknya orang nak pecah tradisi.. sedekah buah delima ke.. buah durian ke..

2 comments:

PennyRoyal Tease berkata...

apa kata kau aje pecah tradisi tu
sedekah buah durian kat masjid

=matburn=

apek berkata...

ceit.. mau balik jumaat semua muka calar balar.. nak rebut durian punya pasal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Segala maklumat yang tercoret ini adalah hasil idea dan maklumat yang diperolehi TIDAK BOLEH digunakan sebagai rujukan utama atau bahan bukti dalam apa jua tindakan.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kemudaratan yang terjadi selepas menggunakan web ini.

Pihak pengurusan web tidak bertanggungjawab atas segala ulasan yang dibuat oleh pembaca. Oleh itu, semua pengulas dapat mengulas dengan mengikut tatasusila tanpa menyentuh kepentingan agama, bangsa dan politik tanahair.

Segala kisah dan cerita di dalam ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang mati kecuali kesahihannya disahkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Pihak pengurusan web bersedia membetulkan apa jua fakta yang dirasakan tersilap dengan menghubungi di email miey77@hotmail.com